Despre cartea Die Pflegerin – Îngrijitoarea

Cartea Die Pflegerin – Îngrijitoarea costă 10 euro și poate fi comandată la adresa de email ingrijirebatrani.at@gmail.com   unde trebuie să specificați adresa exactă unde să fie trimisă cartea, numele  și numărul de telefon.

Banii pot fi trimişi în contul cu numele DANIELA GUMANN , IBAN : AT64 2040 4000 4095 6476 , 

Se spune că bucuria să o împarţi cu toţi şi suferinţa să nu ţi-o arăţi. În acest sens am plăcerea să vă spun că într-o dimineaţă, am primit e-mail de la Institutul Cultural Român de la Viena, care şi-au prezentat interesul pentru cartea Die Pflegerin şi au comandat-o pentru a o avea în biblioteca ICR Viena. Mai are rost să spun ce am simţit?! Şi asta nu este tot. Comanda s-a făcut prin intermediul unei biblioteci cu mare tradiţie din Viena – Libraria Kuppitsch. Cuvintele sunt de prisos,… BIC: SBGSAT2SXXX la banca SALZBURGER SPARKASSE BANK AG 

Mă simt onorată şi am plăcere să merg mai departe.Mama mea îmi spunea mereu ”Munceşte pentru a deveni, nu pentru a dobândi. Nu poţi să faci totul într-o zi, dar poţi să faci zilnic câte un lucru.”

Vă mulţumesc frumos tuturor pentru interesul care-l acordaţi cărţii „Die Pflegerin” . Sincer, chiar nu m-am aşteptat să primesc atât de multe comenzi. Se pare că această carte a avut succes înainte de a fi lansată oficial. Am primit comenzi şi de la români din Italia, din Germania, Austria, Anglia şi din Spania. Scopul pentru care am lăsat liberă distribuirea cărţii înainte de EVENIMENTUL CULTURAL ROMÂNESC, a fost că mi-am dorit la acel moment să aud părerile cititorilor. Sunteţi minunaţi. Sunteţi o parte din această carte. Şi mai plăcute sunt mesajele care le-am primit după ce au citit cartea. Vă anunţ că această carte „Die Pflegerin” va face parte dintr-o serie/colecţie ce se află în lucru, pentru că dumneavoastră românilor care aţi ales drumul străinătăţii sunteţi eroii familiei dumneavoastre şi indirect a României în general. 

Se pare că succesul vine la cei care sunt prea ocupaţi pentru a-l căuta. Unul din modelele mele când e vorba de muncă este regizorul Sergiu Nicolaescu cu citatul său: „ Nu am fost nici mai frumos, nici mai deştept şi nici mai talentat decât alţii, dar am muncit mai mult decât toţi.”

                                            Cu respect şi stimă pentru toţi românii de pretutindeni,  

                                                                                                                         Daniela Gumann.

 

 Fragment din cartea

Die Pflegerin – Îngrijitoarea

7 ani în Israel

 

Fiecare dintre noi are o „poveste” despre cum a ajuns să lucreze în altă țară. Asta din cauza lipsei locurilor de muncă din România. Mulți români plecați de ani de zile din ţară, nu au reușit să se mai întoarcă, deși poate și-au dorit acest lucru. Multe femei au fost nevoite să-și caute un loc de muncă în Europa în ţări ca Spania, Italia, Franța, Anglia, Germania sau chiar în Orientul Apropiat, în Israel.

În primul rând, nu cred că povestea mea nu este atât de fantastică dar consider că este încă o poveste a unui om care a crezut că poate mai mult decât spuneau cei din jur. În jurul meu auzeam persoane, chiar din familie, prieteni, care spuneau: „Cam atât o să faci, cam asta e de tine!” și niciodată nu am vrut să cred acest lucru. Am fost și sunt destul de încăpățânată de felul meu și am zis: „Nu, eu pot mai mult, eu vreau mai mult!” și îmi doream foarte mult să scap de sărăcie. Motivația mea din spate nu a fost una măreață, nu! Nu mai vroiam să fiu săracă, punct! Vroiam să câștig bani, să pot să trăiesc mai bine, pentru  că mama îmi spunea mereu: „Noi nu avem bani, banii se câștigă greu, banii nu pică din cer” și tot felul de expresii de genul ăsta care mă apăsau şi care îmi transmiteau că este foarte greu să ai succes. Nu. Nu este complicat să ai succes. Frica aceasta m-a ținut pe loc foarte mulți ani. E o frică peste care din fericire am trecut. Deci toți avem frici. E mult de lucru, sunt multe sacrificii, e adevărat, dar este posibil pentru oricine și, din acest motiv, consider că educația are un rol foarte important. De ce scriu această carte? Încerc să-mi explic ce s-a întâmplat cu mine, cu noi toţi cei care am ales drumul străinătăţii. Imediat după decembrie 1989, am cochetat cu ideia de „a pleca puţin” peste hotare, însă am aşteptat să aud de la cei ce se întorceau, ce povestesc şi cum se prezintă. Dorinţa mea de plecare a fost alimentată mai mult de curiozitate, de nou, şi nu în ultimul rând de dorinţa de bunăstare.

În august  1997, după lungi şi grele aşteptări şi insistenţe,deoarece eram considerată prea tânără şi fără experienţă, am reuşit să plec în Israel. Era prima mea ieşire din ţară, prima mea călătorie cu avionul, prima dată când plecam de lângă mama. În acea vreme, trebuie să vă spun că eram necăsătorită, aveam propriul meu apartament (dăruit de mama deoarece imediat după „revoluţie” ea s-a retras la ţară la casa părinţilor ei, iar apartamentul ei din Iaşi mi l-a dăruit cu acte de vânzare – cumpărare, evident doar formal), şi propria mea firmă de confecţii textile Conf Medika SRL.

Mama mă întreba de ce vreau să plec, când am tot ce-mi trebuie, iar eu spuneam că vreau să-mi cumpăr singură propriul apartament, să mi-l mobilez nou şi modern, să-mi fac propriul meu atelier de croitorie. Visul meu cu atelierul de croitorie a luat naştere după ce am citit cartea „La paradisul femeilor” de Emil Zola. Denise,  o croitoreasă aparent neînsemnată, delicată, mică şi invizibilă, reuşeşte prin hotărârea, moralitatea, bunătatea, hărnicia şi virtutea sa să se evidenţieze cucerind inima patronului său, Octave Mouret. Gândiţi-vă că am citit cartea pe vremea când magazinele erau atât de sărace în oferte şi idei de prezentare, încât era normal ca o asemenea descriere să-mi trezească interesul. Cum să fie un magazin atât de uriaş, să lucreze atâţia oameni în el, ba chiar să şi doarmă acolo, ca într-un fel de internat. Metodele de vânzare, de expunere a mărfii, de reducere a preţurilor, de ofertă, transportul mărfurilor către casa clientului cumpărător, posibilitatea returnării cumpărăturilor după câteva zile, chiar şi urmărirea clienţilor, pentru a fi siguri că nu se fură, mi se păreau inovatoare pentru acele vremuri. Este o carte extrem de bună, o carte care mi-a deschis orizonturi noi şi interesante, o carte vibrantă care freamătă de viaţă şi care m-a captivat de la prima pagină.

Acesta a fost visul meu care mi-a condus paşii către Israel, mai ales că eu aveam deja propria mea firmă în care eram omul orchestră întrucât nu-mi permiteam să am angajaţi. Eu încheiam contracte cu spitalele din Iaşi, tot eu cumpăram materialul, îl croiam, lucram, ambalam şi-l distribuiam. Aveam satisfacţie dar şi efortul era pe măsură. Am reuşit să mă fac cunoscută în toate spitalele din Iaşi începând de la portar şi până la director. Satisfacţia creştea tot mai mult, când  eu, o simplă croitoreasă, reuşeam să ajung în ipostaze pot să spun prieteneşti chiar cu medici la care poate alţii trebuiau să apeleze la fel de fel de intervenţii. Mergeam la ei acasă şi le făceam probă la costumele de medic, la halate şi uneori le lucram chiar şi haine de stradă sau şi de ocazii speciale. Primeam pe lângă tariful normal pentru lucrul prestat şi cadouri pe care ei le primeau de la pacienţi, aşa cum erau fără a şti ce este înăuntru.

 

 

7 thoughts on “Despre cartea Die Pflegerin – Îngrijitoarea

 1. danielagumann
  danielagumann Post authorReply

  Cu adevărat, o carte de succes! Așteptăm și partea a doua.

 2. Avatar
  cuier viorica Reply

  Sunteti minunata,noi nu avem ce sa mai comentam decat sa spunem ca avem un model de urmat,cine vrea sa aiba succes sa se uite in sus la cei care au pus zi de zi cate o caramida la temelia succesului.Noi romanii vrem rezultate imediat,neamtul investeste ptr viitor.Acum avem de unde invata,ne uitam in ograda vecinului nu ca sa il invidiem,ci ca sa zicem „de ce el poate si eu nu??”.Va doresc mult succes in continuare ,sanatate si tot binele din lume.E nevoie mare de oameni ca dvoastra in tara noastra!

  • danielagumann
   danielagumann Post authorReply

   Vă mulțumesc frumos, doamna Viorica! Așa este, cum spuneți și dumneavoastră. Succesul nu vine peste noapte, iar dacă la unii se pare că da, este o iluzie și la fel de ușor dispare.Trebuie să vă mărturisesc faptul că eu nu fac nimic cu scopul de a avea succes. Nu la succes privesc sau gândesc atunci când fac ceva, ci fac pentru că-mi place. Eu cred că aici stă secretul succesului. Multe salutări, doamnă dragă pentru care am un sentiment deosebit de apreciere!

 3. Avatar
  Mita Florica Reply

  Buna seara! Am postat un anunt cu cartea dvs. Lb.germana pt.ingrijitoare” , in grupul ” Germana pt.toti ” si doamnele din grup ma intreaba cum pot intra in posesia cartii dvs. Va rog frumos sa- mi spuneti si multumesc anticipat.

  • danielagumann
   danielagumann Post authorReply

   Bună seara doamna Mita Florica! Vă mulțumesc pentru mesaj și distribuire. Datorită mesajului dumneavoastră, am intervenit cu completările necesare la articolul despre cartea Germana clar si la obiect.
   Vă doresc mult succes!

  • danielagumann
   danielagumann Post authorReply

   Bună ziua, doamna Mioara. Vă mulțumesc frumos pentru interesul față de cartea aceasta scrisă de mine. Cu puțină răbdare, cartea va putea fi găsită în curând și în librăriile din România, și astfel va fi mai simplu de achiziționat. Dacă vă aflați în Austria, mă puteți contacta pe adresa de email: ingrijirebatrani.at@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.