Die Pflegerin – Îngrijitoarea

 

Cartea „ Die Pflegerin” în esenţa ei, am scris-o de la un capăt la altul având ca scop iniţial dovedirea că pentru a trăi o viață plină, pe toate planurile ai nevoie de maturizare mentală, emoțională, socială și spirituală. Fără o abordare echilibrată a acestor aspecte existențiale nu te poți dezvolta. De aceea este necesar să faci din tine cel mai bun prieten. Cititorule, cartea aceasta nu-ți oferă soluții, în schimb îți oferă exemple. Dincolo de filosofie de viață, convingeri sau experiențe, această carte are la bază viața unor oameni care au trecut, trec și vor trece prin aceleași situații ca și tine.Tema principală a cărţii „ Die Pflegerin” este nevoia de evadare din lumea aceasta şi găsirea unui tunel, de evadare de aici, spre altceva – din România spre altundeva, şi care este justificată într-un fel de motorul acesta al suferinţei umane. Oamenii pe care îi avem în jur ne formează şi ne definesc. Eu scriu aşa tocmai pentru că eu trăiesc în această carte. Deci, orice aruncare de monedă în sus, care cade pe stemă sau pe ban, de fapt, împarte lumea în două lumi posibile, în două lumi în care fiecare este virtuala celeilalte – mă refer la cei care pleacă din România și la cei care rămân acasă.

 

2 thoughts on “Die Pflegerin – Îngrijitoarea

 1. Avatar
  veronica Reply

  Cartea, desi este o carte scrisa simplu si pe intelesul tuturor reuseste sa devina un fel de omagiu adus acestei profesii. Si totusi a fi ingrijitoare este pana la urma o stare de spirit, si nu o chestiune de profesie.Pentru ca s-a raspandit atat de mult plecatul in strainatate ca si ingrijitoare de batrani, aproape ca nu mai exista familie (cel putin la mine in oras ) care sa nu aiba pe cineva plecat in lume pentru o viata mai buna. Ca si autoarea cartii dorinta unui trai mai bun, este punctul de plecare si curajul de a pleca departe de tara. Descoperi insa ca banii nu sunt destul pentru a te motiva sa faci fata presiunii ce se pune asupra ta odata ce iti este incredintata o persoana bolnava si pe deasupra si in varsta.Se stie ca batranetea este foarte dificila, completata si de o suferinta sau mai multe pacientul poate devenii uneori un cosmar. De aceea banii, de cele mai multe ori, nu sunt un motiv suficient ca sa te tina acolo. La un moment dat Doamna Gumann descrie un episod intamplat dupa ce s-a reintors la familia din Israel ; dorind sa impartaseasca bucuria pe care a avut-o cumparandu-si un apartament din banii munciti la aceea familie, i s-a raspuns: ” Acel apartament l-ai cumparat din banii mei.” Simti umilinta pana in maduva oaselor, pentru ca stii ca ai muncit din greu ca sa obtii ceea ce ti-ai propus. Dar trebuie sa te adaptezi si sa mergi mai departe.Si toate lucrurile bune si rele pe care le traiesti , in ani, te pot transforma in bine sau in rau. De aceea cartea este un semnal de alarma pentru cele care aleg acest drum. Trebuie sa ai chemare spre a avea grija de cineva. Poate ca nu te poti ingrijii de un membru al familiei tale , cum o vei face cu cineva strain?
  Te regasesti in carte cu fiecare pagina citita, pentru ca la fel ca si autoarea, toate pleaca parasind familia, copii, mama, tata…si indiferet cat de usoara este acomodarea simti ca ceva lipseste, si stii ca acel acasa de acolo nu e chiar acasa asa cum isi doreste sufletul tau. Si incet, in ani, devii un om care traieste bine in tara care l-a adoptat, dar sufletul ii plange dupa tara care l-a abandonat.Asta in cazul fericit in care poti sa fi mai mult acolo si nu te schimbi tot la o luna sau doau asa cum se face de altfel in acest domeniu.
  Cartea die Pflegerin spune povestea a mii de romance plecate departe; evidentiaza echlibrul de care trebuie sa tii cont alegand acest mod de a-ti castiga painea, si ti-e bine citind-o pentru ca ti se confirma lucrul pe care deja il stiai: ca prin munca, perseverenta si daruire o vei scoate la capat intr-un mod frumos si cu tine si cu cei din jur.
  Va multumesc Doamna Daniela Gumann ca ati impartasit cu noi experienta dvs. de viata si ca ne-ati aratat ce frumos se poate avea succes necautandu-l obsesiv, dar lucrand cu pasiune si interes alaturi de familie, asa cum ati si spus la un moment dat in carte. Cu stima si respect Veronica Ionescu .

  • danielagumann
   danielagumann Post authorReply

   Vă mulțumesc mult, doamna Veronica Ionescu, pentru frumoasele cuvinte și timpul acordat acestei recenzii. Vă mulțumesc pentru faptul că ați ales să cumpărați cartea mea de suflet, o carte care adună momente care poate uneori nu le identificăm, dar citind cartea, ne dăm seama că de fapt, fiecare român care a ales drumul străinătății, l-a trăit mai mult sau mai puțin intens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.