Scrisoare deschisă adresată domnului Călin Popescu Tăriceanu

Mă adresez Domniei Voastre,

Domnule Călin Popescu Tăriceanu,

în primul rând recomandându-mă:

Mă numesc Daniela Gumann și sunt unul din românii din Diaspora. Bunicul meu matern, pe nume Harnagea Gheorghe, a fost deținut politic(membru PNL) și a pătimit 7 ani în pușcăria de la Adjud,din cei 20 la cât era condamnat, cu averea confiscată și multe alte constrângeri tipice acelui regim odios. În tot acel timp, mama mea, pe atunci elevă la liceu, a fost hărțuită și hăituită de securitate, fiind nevoită să frecventeze câte un trimestru la diferite școli din diferite orașe, și până nu s-a căsătorit și schimbat numele, calvarul ei nu s-a temperat. Soțul meu, este și el o victimă al regimului comunist. De la bunicul meu, am primit un sfat, și anume să stau cât mai departe de politică, deoarece, acolo trebuie să știi să jonglezi și să te adaptezi la situații, iar dumneavoastră domnule Tăriceanu ați cunoscut astfel de momente de care eu vorbesc.  Iată că am ajuns să trăiesc momente similare cu cele relatate mai sus datorită unui membru din partidul ALDE, pe care dumneavoastră îl conduceți.

Nu am nicio îndoială că, în eventualitatea fericită că veți citi aceste rânduri, veți fi tentați să le considerați ca pe un atac venit din partea unui adversar politic. Nici pe departe.  Vă rog, treceți peste această nefericită stereotipie mentală și conștientizați semnalul de alarmă pe care vi-l transmit.

Vin acum înaintea dumneavoastră să vă sesizez un caz cu care noi, românii din diaspora, și în mod special noi firma D&C Gumann, ne confruntăm, mai bine spus ne simțim hăituiți de un personaj din partidul dumneavoastră. Este vorba despre domnul Erich-Eduard Mocanu Gollent, care a candidat pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie reprezentând partidul ALDE. Împreună cu soţul meu, Constantin Gumann, conducem o firmă de intermediere locuri de muncă în Austria în domeniul îngrijirii bătrânilor la domiciliu, în care am investit un amplu efort financiar şi uman, de construcţie a brand-ului „D&C Gumann”, întins pe parcursul unei perioade de 5 ani, graţie căruia această firmă şi-a consolidat o imagine publică, notorie în piaţa de profil, prin care oferim locuri de muncă românilor care doresc să lucreze în Austria.

Trebuie să recunosc, deși am absolvit facultatea de Comunicare și Relații Publice și nu numai, nu dețin cunoștințe temeinice despre politică, însă m-am informat și am găsit că un partid politic este o grupare organizată pentru a participa la viaţa politică, în vederea cuceririi parţiale sau totale a puterii, având scopul de a face să prevaleze interesele şi ideile membrilor săi.

Am avut ocazia să văd CV-ul acestui domn Erich Mocanu și am rămas uimită cum în România zilelor noastre, din păcate, are căutare şi este apreciat de societate şi de către mulţimi, omul non-valoare, omul şmecher cu apucături de înşelătorie, minciună, hoţie, omul fără carte, dar care ştie să se descurce, să aducă voturi la partid, indiferent de modalitate, omul dornic de putere cu orice preţ. Oamenii cu educaţie aleasă, cu experienţă, care au făcut ceva folositor pentru societate, oamenii modeşti şi cu bun simţ, oamenii care ştiu, pot şi doresc să facă ceva pentru comunitate, oamenii cu idei, proiecte şi viziuni clare pentru comunităţi, astfel de oameni, nu au loc de cinste în societatea aceasta nenorocită.

Înainte de a vă scrie, am parcurs pagina de internet despre partidul ALDE , pentru că am vrut să știu dacă această atitudine impulsivă și amenințătoare a domnului Erich Mocanu, reprezintă planul partidului,  și am găsit că doamna Graţiela Gavrilescu, avizată în comisii, spune „Trebuie să recăpătăm încrederea în Parlament, deasupra căruia se află doar Dumnezeu şi cetăţeanul” – Vă referiți cumva doar la românii din țară? Noi cei plecați, nu mai reprezentăm România? Cum să vă recăpătați încrederea în parlament cu asemnea oameni în partid? Eu cred că în politică există muncă și reguli pe care dacă nu le respecți se întorc invariabil împotriva ta.

Domnul Ponta a spus că, cei mai mari dușmani ai României peste hotare sunt, atenție – tot românii (din străinătate)! Dumnealui a explicat că noi transmitem în statele gazdă semnale proaste despre țara noastră, și anume că „România este o țară rea, o țară de infractori, de hoți”, mesaje ce sunt preluate cu ușurință de către cei cărora ne adresăm.Găsesc această declarație profund jignitoare, impertinentă și nefondată. Este menită să asmută român contra român, pentru a nu știu câta oară. Mare atenție ce scandal de proporții va ieși în Austria în săptămâna viitoare, provocat chiar de un membru la partidului dumneavoastră și care a candidat la alegeri.

Ați fost norocoși că nu a fost ales. Românii din Diaspora au fost și sunt cei mai buni ambasadori ai României, în toate domeniile de activitate. Din acest motiv, de cca. patru ani, încerc să mă abțin să nu iau atitudine ori de câte ori am fost atacați verbal atât ca persoană cât și ca firmă, tot încercând să salvăm imaginea românului în străinătate, dar de la apariția  domnului Erich Mocanu, tensiunea s-a întețit, amenințările curg fără să se oprească și liniștea și imaginea firmei noastre sunt deranjate de acest individ, care mereu ne amenință, că ne v-a închide firma(deși nu are nici o calitate în acest sens), că știe el că suntem ȚEPARI, că el are să facă ordine și disciplină în branșa noastră. Într-una din discuții, chiar s-a autodeclarat Țepeș. El, Erich Mocanu, fără nici un studiu în domeniul nostru, al intermedierii de locuri de muncă în branșa asistenței sociale, el hotărăște care firmă este corectă și care nu. Firmele care el le displace, și vorbesc acum în cazul meu personal, pe noi ne displace în primul rând pentru că am studiat, am și experiență practică în domeniu, am scris până în prezent 5 cărți, din care 4 în domeniul social. Toate atitudinile lui reflectă frustrările unui om care nu a studiat dar dorește putere cu orice preț. Dacă nu a reușit în politică, încearcă într-un sector sensibil și vulnerabil unde predomină femei și  el strigă că poate să le apere.

Scrisoarea mea deschisă către Dvs. este un strigăt de disperare și de amărăciune. Disperare, deoarece știu că rațiunile politice la protestele națiunii sunt amorțite, iar urechea puterii pe care o reprezentați, nu se va pleca. Amărăciune, deoarece România merită o soartă mai bună: și noi cei care am plecat în străinătate, ne dorim a funcționa în regim de normalitate, dar se pare că și în afara granițelor trebuie neapărat să le povestim străinilor adevărata noastră poveste și despre ceea ce se petrece în România, tocmai pentru a-i face să înțeleagă motivele pentru care ne aflăm în țările lor. Cei mai mari dușmani ai României și ai românilor de pretutindeni este, clasa politică reprezentată de impostori, corupți, incompetenți, parveniți, infractori și pușcăriași. S-au transformat toate lichelele în oameni de stat și lideri politici ai României.

Fac apel la dumneavoastră, domnule Tăriceanu, să luați inițiativă, până nu vă murdărește imaginea partidului pe care-l conduceți, iar domnul Erich Mocanu vă reprezintă. Mie personal îmi e rușine pentru imaginea României, dumneavoastră nu? Lucrăm în afara granițelor însă destinația finală este patria mamă, acolo unde ne simțim sufletește acasă. România trebuie să fie transformată într-un loc mai bun iar banii noștri să nu ajungă pe mâinile murdare ale politicienilor amatori care țin cont doar de propriul interes. Eu nu voi înceta cu scrisul până nu se va liniști domnul Erich Mocanu, și voi face publică această scrisoare în toată mass media din România și din străinătate.

Lic. Daniela Gumann,

În numele mai multor români, hăituiți de români peste hotare, folosindu-se numele partidului ALDE!

12 thoughts on “Scrisoare deschisă adresată domnului Călin Popescu Tăriceanu

1. Iordache Cristina Reply

Având ca temei faptul ca te.am cunoscut poate mai mult decat altii,inca de pe vremea cand nu mai făceai diferența dintre noapte si zi in alergarea de a te ridica si a.ti sustine copilul,mai apoi având șansa de a testa pe viu activitatea firmei voastre(prin sotul meu care a lucrat la voi,prea putin,din pacate) ,acestea ma determina sa va ofer sprijinul meu daca cumva va pune la îndoiala credibilitatea.Poti conta pe noi ,Dana..acum te sprijinim moral si te felicitam ca ai luat atitudine..

danielagumann Post authorReply

Mulțumesc frumos, Cristina. Tu ai fost mereu un OM de bază printre noi. Un OM care a răspuns mereu prezent indiferent de oră și de situație. Mulțumesc frumos, Cristina!

2. Eleonora Reply

Doamna Gumann, sunt o îngrijitoare ca multe altele aici în Austria. Va citesc din umbră și admir pentru ce ați realizat, felicitări. Acum câteva zile citeam cum va denigra cineva pe facebook, am rămas surprinsă . Am lăsat un comentariu că auzisem și citisem numai de bine de firma și persoana dumneavoastră. Din păcate noi cei de aici am fost aruncați la coșul de gunoi de clasa politică pentru că le este frică de noi de capacitatea și puterea noastră. Îmi pare rău că trebuie să treceți prin aceste momente dar sunt convinsă că veți reuși să aduceți adevărul la suprafață. Din comentariile citite la o postare mi am dat seama cu ce oamenii vă confruntați. Nu lăsați aceasta haită să vă devoreze la câtă muncă ați depus să fiți acolo unde sunteți. Felicitări!

Salutări ,
    Nora S

danielagumann Post authorReply

Vă mulțumesc frumos, doamnă Eleonora. Îmi place numele dumneavoastră, pentru că așa se numea și bunica mea. Această „haită”, nu va dispărea niciodată, doamnă dragă. Ei sunt pretutindeni, și dacă suntem suficient de inteligenți, putem vedea și avantajele din tot acest spectacol creat de ei. Tot ce-i rău, are și o parte bună. Cum spune acel proverb românesc? Pasărea pe limba ei piere. Așa îi cunoaște lumea, iar eu nu pot decât să asist la tot acest faimos spectacol.

3. DORU Reply

AVEȚI SPERANȚA CA VA INȚELEGE UN OM DE TIPUL LUI TARICEANU CARE A SCHIMBAT 4 NEVESTE?
    ATUNCI VA INȘELAȚI AMARNIC!
    OMUL CARE NU ARE CONTINUITATE IN TOT CEEA CE FACE SE NUMESTE AVENTURIER ȘI DIN NEFERICIRE PENTRU DUMNEAVOASTRA SPERAȚI DE LA UN AVENTURIER SAU (AFEMEIAT) CUM IMI PLACE MIE SA-I SPUN ,SA PRIMIȚI UN RASPUNS SAU INȚELEGERE!
    POATE CA PANA IN PREZENT NIMENI NU A FOST IN STARE SA ACCEPTE IDEEA CA PARTIDELE POLITICE SUNT CANCERUL POPORULUI ROMAN ȘI NIMIC NU VA FI NORMAL PANA NU VA FI IARAȘI UN PARTID UNIC!
    CU STIMA ȘI DEOSEBITA CONSIDERAȚIE !

danielagumann Post authorReply

Nu. Evident că nu îmi fac nicio speranță, dar trebuia să încep în ordine ierarhică. Nu puteam să merg mai departe, fără a începe cu el, pentru că este vorba despre partidul pe care dumnealui îl conduce.Am spus că această scrisoare deschisă va fi trimisă, cum de altfel am și făcut, în multe direcții, de unde cu siguranță vor veni răspunsuri, sau chiar mai mult decât atât. Cu o floare, nu se face primăvară, dar e semn că vine(primăvara).Exact așa am procedat și eu. Nu am trimis-o doar la Domnul Călin Popescu Tăriceanu, ci simultan, în multe altele. Avem răbdare.

• Eleonora Reply

Bine spus domnu Doru. Un om care cred nu poate să se înțeleagă nici pe el. Nici așteptări nu poți avea. Dar fiind președintele acestui partid ,doamna Gumann sa adresat lui.

4. Eleonora Reply

Mă bucur că numele meu va dus cu gândul la bunica dumneavoastră . Eu port numele nașei mele dragi. Va doresc multă putere de muncă și să auzim numai de bine!

5. Edi Reply

Buna ziua doamna Daniela

Va respect dorinta de normalitate pe care eu inca sper ca o vom putea avea si in Romania.
    Sincer va spun ca pana recent am crezut in dl. Tariceanu, care in multe momente politice delicate a reusit sa isi pastreze o demnitate a discursului si a actiunilor intreprinse din functiile publice detinute.
    Recentele evenimente din Romania aflate inca in curs de desfasurare , au marcat insa o deviere semnificativa de la modul de exprimare si de la mesajele politice pe care eram obisnuit sa le prezinte public, denotand o pozitie sa ii spunem „dificila” din postura de aliat al PSD in Parlament si la guvernare.
    Pot intelege aceasta situatie dificila a dansului in fata proastei inspiratii a PSD care a generat ample luari de atitudine critica toata in Romania, dar ceea ce nu pot intelege este modul in care acum incearca sa deturneze discutia de la cel care a provocat problema catre cel care profita de problema ce i-a fost pusa pe tava … si sincer as fi preferat sa pastreze o tacere cat mai indelungata care sa nu il catalogheze ca partas la actiunea PSD-ului.
    Ce vroiam sa spun ca final este ca se pare ca a sta departe de politica (in cazul in care nu vrei sa ajungi in, sau sa fi „patat” de moricla provocata de politicieni) a fost un sfat bun al bunicului dvs.
    Nu vreau sa va mai retin cu indoielile mele si va urez un sincer succes in actiunile pe care le aveti in vedere.
    Cu respect,
    Eduard iaworski

danielagumann Post authorReply

Bună seara, domnule Eduard Iaworski! Vă mulțumesc pentru timpul și atenția acordată inițiativei mele.
      Trebuie să vă spun, cu părere de rău, că acești politicieni din generația domnului Tăriceanu crescut de PNL, a încălcat tradiția partidului domnului Iuliu Maniu și s-a sacrificat pentru țară murind la închisoarea Sighet.Din fruntea Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, domnul Călin Popescu Tăriceanu nu face politică liberală. Cu oamenii pe care și i-a adunat în partid nu v-a reuși niciodată să aibă o imagine bună, pentru că, așa cum spune proverbul românesc „Spunemi cu cine te iei ca să-ți spun cine ești”. Dar e valabil și invers de la membrii partidului către domnul Tăriceanu.