Am să tac probabil pentru multă vreme!

Când tac, nu înseamnă că nu mai am ce să mai spun, sau ca nu știu ce să răspund la răutățile unora, ci pur și simplu, consider că nu merită să vorbesc. Nu merită nici să reproșez și nici să creeez discuții interminabile, pentru că este inutil și degradant. Cine mă provoacă, îmi subestimează inteligența, caracterul, puterea și omenia. S-a depășit demult limita bunului simț. S-au ignorat total și învățăturile creștine. Se calcă orice normă umană de conviețuire printre semeni. De rușine,… nici nu mai vorbesc, pentru că altfel dacă ar fi fost așa ceva, nu s-ar fi început acest balamuc, acest circ, în străinătate, ca să ne vadă și străinii cât de penibili putem fi. Celor care mă provoacă, le spun că le știu gândirea, le cunosc frustrările, slabiciunile și caracterul, iar eu nu sunt responsabilă de toate acestea. Am învățat că viața trebuie luată așa cum este chiar dacă uneori nu ne place. Progresul și realizările noastre atrag invidia și adesea stârnește bârfa. Indiferent de ceea ce faci și cât de bun sau poate nu ești bun cu nimic în plus față de alții, vor exista cu siguranță oameni care să te vorbească pe la spate. Oameni care vor să ne tragă mai jos, din dorința de a ieși ei în evidență… motivul nici nu este important în final. Oamenii cu stimă de sine pot să accepte ușor că ai dreptate.Oamenii cu orgoliu au probleme în a accepta că ai dreptate. Oamenii orgolioși o să se opună pur și simplu la orice le spui, pentru ca altfel s-ar simți înjosiți în ochii celorlalți, s-ar simți slabi. Ei nu își modifică părerile, chiar devin violenți verbal dacă insiști în modul obișnuit, prin argumente. Pur și simplu nu îi interesează argumentele, ci gândesc doar că nu doresc să fie ei cei care cedează.Oamenii care bârfesc, evident, au propriile frustrări, că nu au reușit să-și atingă scopurile proprii, dorința de răzbunare și sentimente de invidie, de răutate față de persoana denigrată.

Am să tac probabil pentru multă vreme, dar nu pentru că nu mai am nimic de spus… Nu. Ar fi atât de multe de spus, de strigat chiar, de urlat… Cu toate acestea, am să tac; doar pentru că cei frustrați nu sunt în stare, nu sunt pregătiți să  înţeleagă și să accepte relitatea așa cum este ea. De asta tac. Prin tăcere poţi să învingi o sută de oameni.

„Tăcerea este cea mai perfectă exprimare a dispreţului.” George Bernard Shaw

„Darul vorbirii este nimic, în comparaţie cu arta tăcerii.” Valeriu Butulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.