Oamenii frustrati vaneaza greseli

Observ ca in ultima perioada, marea majoritate a oamenilor e obsedata sa-si impartaseasca toate problemele si frustrarile cu alti oameni si pentru asta au la dispozitie o sumedenie de servicii si aplicatii care ii ajuta in aceasta directie. Insa comunicarea frustrarii nu le rezolva de fapt problemele lor personale. Lamentarile nu rezolva nimic.

Un om care jigneste sufera si asta nu este altceva decat manifestarea frustrarilor anterioare. De multe ori, cel caruia i se adreseaza jignirea nu ii greseste cu nimic celui care jigneste. Un om impacat cu el insusi nu va jigni niciodata.

Daca avem asteptari nerealiste, frustrarea se va instala foarte usor. Oamenii frustrati au tendinta sa vaneze greselile semenilor lor, platindu-le totul cu varf si indesat. Din starea de frustrare poate aparea si starea de nesiguranta, pesimism, complexare. Multe dintre starile noastre de furie ascund frustrari adunate din trecut, poate chiar din copilarie. Faptul ca nu mereu reusim sa obtinem ceea ce vrem de la persoanele apropiate, nu inseamna ca nu suntem iubiti, apreciaţi si respectati. Razbunarea nu este o cale spre reusita. In spatele unei astfel de atitudini stau mereu nemultumiri in primul rand legate de noi, de aceea, adesea putem fi frustrati nelegitim. Poate ca reformularea gandurilor, umorul, schimbarea vocabularului si a atitudinii pot duce la eliminarea treptata a acestor stari de conflict interior-exterior, respectiv starea de frustrare. In opinia mea, din frustrare se mai pot naste si gelozia, posesivitatea, rigiditatea, neincrederea. Recunoasteti ceea ce simtiti. Gasiti originea frustrarii. Fiti sinceri cu voi mereu. Depasiti starea indreptandu-va gandirea. Una peste alta, sentimentul de frustrare vine din probleme nerezolvate. Ea alimenteaza supozitii false. Cei care simt frustrare nu se iubesc si sunt incapabili sa poata iubi cu adevarat pe cineva.

Limbajul lor reprezinta gandirea lor, iar gandirea este inceputul actiunilor lor. Si astfel, am ajuns sa devalorizam gandirea si actiunile prin inventarea unui limbaj manipulativ care trece cu usurinta in folosinta comuna a unei societati slabe si lenese.

„O persoană rea e ca și o fereastră murdară, nu lasă niciodată soarele să pătrundă prin ea.” — William Thackeray

14 thoughts on “Oamenii frustrati vaneaza greseli

 1. Avatar
  Valentin Reply

  Ca să remarci o greșeală, trebuie să fii mai deștept sau mai atent decât cel care o face! „Corectează un deștept, și ți-l vei face prieten. Corectează un prost, și ți-l vei face dușman.” – spune un proverb. De obicei, corectarea unei greșeli se face în scop educativ. Eu sunt convins că problema frustrării este la cei care greșesc, pentru că devin dușmanii celor care le remarcă greșelile!

 2. Avatar
  Florentina Antemir Reply

  Nu stiu cum se poate ajuta o persoana asa, uneori nu mai putem suporta sa fim jigniți mereu, sa nu ne simtim apreciati macar un pic pentru ceea ce suntem, obosim si renunțăm! 😓😓😓

 3. Avatar
  Botezatu Liliana Reply

  Deosebită temă de abordare. Sunt cazuri si cazuri de frustrări si avînd ,,modele”aproape de noi prin colegii si prietenii nostri, țin să vă apreciez această dezbatere si totodată să consider tot ceea ce ați scris adevărat din păcate. O societate bolnavă va avea întotdeauna de suferit prin acele neajunsuri ,lipsuri si lipsă de educație.

 4. Avatar
  Andrea Reply

  Imi place articolul si mi-ar prnde bine ceva bibliografie/ajutor pe aceasta tema. Cum va pot contacta?

 5. Avatar
  Daniel Reply

  Valentin spune ca trebuie sa fii destept sa remarci o greșeală dar daca esti mai destept decat cineva asta nu te face superior. Iar daca remarci o greseala este foarte bine sa incerci sa ajuti si nu doar sa remarci, asta daca ai calitati de om empatic si altruist. Altfel nu faci decat sa iti hranesti egoul cu observarea greselilor celorlalti pe care ajungi sa le vanezi ca scop superior existențial neevoluand in vreun fel. E ca si cum ai calca peste cadavre, in acest caz, greselile celorlalti. Un destept iti va da dreptate daca greseste, unui prost ai face bine sa ii demonstrezi, sa dai un exemplu. Va vedea ca ai dreptate si se va bucura sa invete ceca nou, e in natura umana si deci nu ai cum sa ți-l faci dușman. Acel citat e scris de vreun semidoct de cartier, asa pare.

  • Avatar
   adina Reply

   Sa citim cat de mult si cat de divers(carti), sa treaca prin mintea noastra si alte scenarii de viata in afara de cele pe care ni le cream noi insine. Sa constietizam prin diverse metode (ex.- meditatie) ca suntem inconjurati de oameni cu diverse situatii de viata , ca nu suntem „buricul pamantului”.Sa fim empatici in masura in care nu ne afecteaza starea emotionala a celor din jur. Sunt multe metode , doar trebuie abordate ☺

 6. Avatar
  Liviu Fratila Reply

  Daniela Gugmann, viata e un haos ! Daca haosul e simplu, da, ai dreptate, doar ca haosul nu poate fi simplu. Deci sa revenim: oamenii sunt asa cum ii vedem noi, prin propriile prisme, simturi, educatie, tariri, experiente. Ii vom vedea complicati daca mintea noastra este complicata, iar asta ne va hrani ego-ul, care se va simti satisfacut. Daca ne vom detasa si vom putea privi ca un martor tot se intampla imprejurul nostru, vom avea o cu totul alta perceptie. Nu incerca sa intelegi lumea cu mintea ! Nu vei ajunge nicaieri ! Incearca s-o simti si vei avea o revelatie !

 7. Avatar
  Ioana Reply

  E pur si simplu obositor sa traiesti sau sa lucrezi cu asemenea oameni ! Niciodata nu sunt multumiti ! Uita si cand au fost bolnavi si i-ai sprijinit si cand le-ai chemat salvarea si cand ai fost dupa ei la spital… Sunt nesiguri si ranesc cu vorbe si fapte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.