Mesaj femeilor emancipate

Religia creștin-ortodoxă este liantul nostru național, al partidului Forța Națională, ea oferă o temelie solidă pentru principiile noastre morale, ea este impregnată în tradițiile și normele noastre de viață. Din acest motiv,  în calitatea mea de președintă a Organizației de femei al partidului Forța Națională în cadrul filialei din Austria, cu spirit creștin, prima mea vizită oficială împreună cu președintele partidului Forța Națională filiala Austria, domnul Nicolae Dragotă, venit de la Viena  a fost la biserica ortodoxă din Salzburg, unde am adus la cunoștință și părintelui Viezuianu investirea mea în noua funcție.

  

Voi fi o susținătoare a creștinilor și voi sprijini acele activități care vor asigura protejarea valorilor creștine în societatea noastră modernă. Am luat parte la slujba religioasă, după care am avut o scurtă discuție și prezentare a partidului pe care cu cinste și onoare îl reprezentăm, cu câțiva creștini bucuroși să ne vadă în mijlocul lor. Am avut deosebita plăcere, să ascultăm părerile multor creștini prezenți, și să constatăm că avem simpatizanți ai partidului și orientării noastre, printre ei. Prioritar pentru mine, va fi asigurarea unui dialog continuu cu femeile și societatea în care trăiesc, respectiv Austria. Strategia de comunicare va miza pe aspectul emoţional şi raţional al problematicii femeii în Austria. Trebuie să susținem imaginea unei femei emancipate, plină de demnitate şi împlinită, prin simplele bucurii ale vieţii care sunt aceleaşi în întreaga lume şi nu necesită bogăţii enorme pentru a fi trăite. În acest sens, vom institui un dialog deschis şi continuu în problematica femeii cu mesajul că cea mai fericită poţi fi chiar la tine acasă.

 Demnitatea este o atitudine care ne distinge – este aprecierea pe care ne-o dăm singuri, fără a conştientiza acest lucru – prin ea ne câştigăm respectul sau lipsa de respect din partea celorlalţi. Demnitatea ne face să fim superiori sau inferiori altora. Este timpul acum pentru anumite femei să fie chemate în aceste roluri și responsabilități mai mari, si este important ca acest lucru să fie permis în lumea întreagă, în diferite comunități și diferite tradiții spirituale. Doresc pe această cale să aduc un mesaj fiecărei femei, în parte, să nu cadă pradă competiției pentru putere cu bărbații, căci asta este pur și simplu distructiv. Rolul nostru nu este înlocuirea sau copleșirea bărbaților, ci dimpotrivă, să fim furnizoare și susținătoare dăruite în instituirea păcii și cooperării. Într-un sens tradițional, femeile trebuie să facă familiile să funcționeze, ele trebuie să mențină familiile împreună, ele trebuie să aibă grijă să-și păstreze feminitatea și gingășia indiferent de rolul de conducere pe care îl are. Acesta este mesajul meu personal către toate femeile.

„Din pasiunea unei femei izvorăște viața eternă.” (James Clavell)

„Educi un bărbat, educi un bărbat. Educi o femeie, educi o întreagă generație.” (Brigham Young)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *