Amsterdam

 

Datorită canalelor sale numeroase, Amsterdamul a mai fost denumit şi „Veneţia Nordului”. Din acest motiv, excursia noastră în Amsterdam a început cu o plimbare pe canale cu vaporaşul. Un tur al canalelor poate fi fascinant şi relaxant în cursul zilei, însă încântător şi romantic noaptea când cele mai multe case şi podeţe sunt luminate în culori diferite.

Piaţa Dam a fost martoră la numeroase drame istorice deşfăşurate de-a lungul istoriei. Spre exemplu în anul 1808 când Napoleon Bonaparte şi trupele sale au ocupat oraşul, locul de recepţie a fost în piaţa Dam. Istoria impresionantă a pieţei Dam este relatată amănunţit de documetele deţinute în cadrul Muzeului de Istorie din Amsterdam. Palatul Regal (Koninklijk Paleis) care domină piaţa a fost iniţial folosit ca primărie, iar faţada clasică şi sculpturile fine au fost realizate spre a glorifica oraşul Amsterdam şi guvernarea sa.

Brânza din Olanda este recunoscută internaţional ca fiind un produs de cea mai bună calitate datorită gustului şi texturii sale. Aici veţi găsi o mare varietate de brânzeturi din olanda, precum şi alte produse de aceeaşi origine. Fie că sunteţi un fan al brânzei tradiţionale Gouda, sau căutaţi pur si simplu produse mai pretenţioase precum Maaslander sau brânză cu aromă de chimion, acest magazin online are cea mai largă gamă de brânzeturi pe care v-o puteţi imagina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.