Palma de Mallorca

Am ajuns să-mi văd și visul împlinit și să vizitez  insula Mallorca, una dintre cele cinci Insule Baleare. Celelalte sunt Ibiza, Menorca, Formentera si Dragonera. Mallorca este o destinație preferată de turiștii germani și britanici, dar și de italieni, pentru plajele superbe și viața de noapte,… pe mine cel mai mult m-a impresionat culoarea turcoaz a apei, nisipul fin, arhitectura clădirilor este absolut superbă, iar ghidul nostru ne-a spus că în aeroportul din Palma de Mallorca, la fiecare 5 minute aterizează sau decoleză un avion, că tot în Palma de Mallorca, este cel mai mare port de  șalupe particulare din Europa.

Catedrala din Palma de Malorca- în anul1230, au început lucrările la catedrală și a fost terminată abia în anul 1601.Facută din piatră galbenă din carierele de la Santanyi, aceasta urmează stilul gotic francez, atingând următoarele dimensiuni: lungimea este de 121 de metri, lațimea este de 55 de metri, iar înălțimea este de 44 de metri (clopotnița are 52 de metri).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.