Creta

Îmi amintesc bine că am ajuns foarte târziu, noaptea pe la ora 22, iar la recepție era o coadă mare pentru că nu era decât un singur lucrător, deci, am simțit din prima clipă constrângerile economice în Hersonissos. Staţiunea este  situată la câţiva km de Heraklion, capitala Cretei.Sub impresia ultimelor călătorii în străinătate , primul contact cu Creta mi-a lăsat impresia unei ţări şi a unui popor destul de sărac. Clădiri modeste, vegetaţie arsă, câţiva palmieri ici-colo, dar prețuri,… la prețuri stau bine. Ce am remarcat însă, este faptul că grecii iubesc viața și distracția, sunt foarte amabili și te simți foarte bine în compania lor. Am fost cazați la un hotel bun, chiar în centrul localității, dar totuși eu am curajul să spun, că nu intenționez să revin în Creta.

Spinalonga sau „Temnița Leproșilor” este o mică insulă situată pe coasta nord-estică a Cretei, faimoasa pe plan internațional datorită istoriei sale plină de culoare. În secolul al XVI-lea, venețienii au ridicat pe Spinalonga o fortificație impresionantă, devenită astăzi o puternică atracție turistică. În anul 1904, când Creta a ieșit de sub stăpânirea venețienilor, cretanii au transformat mica insulă într-o colonie pentru leproși. De aici și denumirea de „Temnița leproșilor”. Primii 200 de bolnavi au fost cretani, ulterior insula devenind locuința miilor de bolnavi de lepră de pe întreg teritoriul Greciei. Pe insula se afla un cimitir, unde au fost îngropați peste 1.500 de bolnavi.

 

 

Santorini –  imaginea perfectă a unei insule din Grecia, promovată în toată lumea, cu fotografii care ni s-au întipărit în memorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.