Lanzarote

Am fost în Lanzarote în luna februarie, din dor de soare. Temperaturile în timpul zilei ajungeau la circa 22-27 de grade ziua, iar seara nu coborau sub 16 grade. Lanzarote, insulă vulcanică cu un peisaj surprinzător și o vegetație rară dar variată, inclusiv culturi agricole în partea de nord a insulei unde activitatea vulcanică s-a oprit în urmă cu câteva sute de ani, iar solurile au devenit mai fertile.

Muzeul Vinului El Grifo din Lanzarote este un obiectiv imperativ de pe insulă, mai ales în ceea ce îi priveşte pe turiştii cu o slăbiciune pentru degustatul vinului –  ce am constatat la acest aspect, este că vinurile lor sunt dulci, deoarece e foarte cald acolo și plouă puțin, iar tufele de viță de vie, sunt lăsate să crească culcate la pământ, rar plantate, pentru a fi ocrotite de vânturi.

Mirador del Rio este un loc deosebit de celebru, cunoscut pentru priveliştile sale uluitoare, panoramice ale Oceanului Atlantic. Fiind situat  în fața insulei Famara Cliffs, Mirador del Rio este o clădire elegantă, luxoasă,  proiectată de celebrul artist local, César Manrique. 

Atracțiile insulei constau în parcuri naturale, cel mai cunoscut fiind Timanfaya. 

Arhitectura locală este respectată în toate localitățile. Clădirile joase, cu acoperiș sub formă de terasă, sunt vopsite în alb. Singurele pete de culoare sunt ferestrele și ușile, vopsite în general în verde, și florile de la ferestre.

El Golfo este o lagună cu apă verde, nunață dată de alge. Tabloul este un spectacol, grație paletei de culori prezente: verdele lagunei, albastrul oceanului, negrul nisipului și rosul peretului din spatele lagunei.

 

Echadero de los Camellos – o plimbare în spatele unui dromader nu e tocmai lucru obișnuit, așa că merită încercat. Se spune că dromaderii au fost aduși în Lanzarote pentru munci agricole. Cu timpul au devenit atracții turistice.

Los Hervideros sunt o serie de peșteri și formațiuni de lava, prin care intră apele oceanului, asigurând un fundal sonor deosebit pentru vizitatorii care nu se mai satura de fotografiat.

Foarte tare m-a impresionat vizita la muzeul César Manrique care are și o fundație cu același nume în memoria celebrului artist. Fundația este situată în casa și atelierul artistului și promovează artele vizuale, cultura și conservarea mediului. Casa se întinde pe un flux de lavă și este construită pe cinci bule naturale vulcanice mari. Vă puteți imagina cum a știut el să exploateze acest spațiu care oferă efectiv senzația de labirint, și totuși era locuința lui. E greu să vă descriu cum arăta interiorul, motiv pentru care vă propun să mergeți să o vizitați pentru că merită – este absolut inedit!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.