Marsilia – Franța?

Marsilia este o combinație de oameni, culori, mirosuri, stiluri, forme, culturi. Un oraș complex ce reunește elemente atât de diferite.Sărăcia cu bogăția, peisajele frumoase cu mizeria, mirosul de pește vândut la tarabă pe fundalul iahturilor luxoase, clădirile monument și rufele întinse la ferestre, oameni de toate națiile amestecându-se cu francezii, toate acestea m-au determinat să văd altfel Marsilia decât mă așteptam.

 

Fortul Saint-Nicolas

Vedere de pe Cornișă –  am parcurs șoseaua ce șerpuiește pe malul Mediteranei cu mașina

Catedrala Sainte-Marie-Majeure, numită adesea „Pijamaua” de localnici datorită designului exterior cu linii, de rit romano-catolic, construită în stil neo-bizantin.

          

Basilica Notre Dame de la Garde, simbol al Marsiliei, construită pe o colină la 154 m, care oferă o panoramă unică asupra orașului și împrejurimilor. Protectoare a pescarilor și marinarilor, este o biserică de rit romano-catolic, construită în stil romano-bizantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.