my culinaria

„Trebuie să mâncăm ca să trăim, nu să trăim ca să mâncăm” – Moliere

„Felul în care îţi tai friptura reflectă felul în care trăieşti” – Confucius

„Lasă hrana să îţi fie medicament şi medicamentul hrană” – Hippocrate

„După o cină copioasă putem ierta pe oricine” – Oscar Wilde

„Singurul moment în care trebuie să mănânci dietetic este atunci când aştepţi să se facă friptura” – Julia Child

 

„În Lume există oameni atât de înfometaţi, încât nu există altă formă prin care îl pot găsi pe Dumnezeu decât într-o felie de pâine”  – Mahatma Gandhi

 

6 thoughts on “my culinaria

 1. Avatar
  lucretia lazar Reply

  Extraordinara colectie! Cand te gandesti ce ocupata esti si totusi iti gasesti timp sa si gatesti !!!!!Si nu oricum ci si frumos si bun….

  • danielagumann
   danielagumann Post authorReply

   Dragă Lucy, pentru că ești o prietenă apropiată nouă, știi foarte bine că într-adevăr sunt foarte ocupată, dar când vine vorba de familie și prieteni, nu precupețesc nici un efort de a-i bucura. În primul rând, invitația la masă, nu reprezintă doar mâncarea în sine, ci doar un pretext de întâlnire, de socializare. Îmi place ca musafirii mei să se simtă așteptați cu plăcere, să se simtă bine primiți, să simtă că m-am pregătit special pentru a-i întâmpina, iar eu cred că și tu personal ai simțit asta ori de câte ori ai fost invitată la noi, pentru că te stimăm prietenă dragă!!!

  • danielagumann
   danielagumann Post authorReply

   Vă mulțumesc frumos, doamna Viorica pentru aprecieri. Trebuie să vă mărturisesc faptul că în tinerețile mele,… nu-mi plăcea deloc să bucătărisesc, dar de la venirea fetiței mele pe lume, am început să probez fel de fel de aranjamente, doar – doar să o determin să mănânce ceva. Și acum ne amuzăm, când ne amintim, cum mă străduiam să-i fac în farfurioară fel de fel de aranjamente, și când venea la masă, spunea: „Din imaginea aceasta, eu mănânc doar asta!” Așa am început să creez și să improvizez diferite mâncăruri, și foarte important era aspectul. Mai târziu, am observat că de fapt și soțul meu apreciază strădania mea, dar nu afișează pentru a nu mă implica și mai mult în acest domeniu culinar.

 2. Avatar
  lucretia lazar Reply

  O invitatie la voi la masa e intotdeauna un eveniment !In tot ce faci dai 100%!

  • danielagumann
   danielagumann Post authorReply

   Mulțumesc frumos, Lucy!Fiecare invitat la noi la masă are valoare pentru noi, iar tu, cu atât mai mult cu cât și apreciezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.