Palermo

Palermo, cel mai mare oras din insulă. Mare, învechit și aglomerat, Palermo nu este un oraș pentru  toate gusturile, traficul, sărăcia şi atmosfera de decădere ce-au luat locul grandorii baroce de altădată, în acelaşi timp, este unul dintre cele mai fascinante şi mai pline de viaţă oraşe ale Italiei, fiind fondat de către fenicieni în secolul al Vlll-lea î.Hr, dar încă mai poartă amprenta cuceritorilor săi de mai târziu – arabii, normanzii şi spa­niolii.

   

 

 

 Catedrala din Palermo

Centrul oraşului Palermo este mar­cat de intersecţia dintre Corso Vittorior cu Via Maqueda, cunoscută drept Quattro Canti, adică Patru Colţuri.În partea de sud se află Piazza Pretoria, un cerc de clădiri medievale şi renascentiste înălţate în jurul unei fântâni din secolul al XVI-lea numită „Fântâna Ruşinii” din cauza nudurilor senzuale ce-o înconjoară. Încheiem plimbarea noastră cu o impresie plăcută despre imbunătățirea imaginilor și cunoștințelor istorice și ne bucurăm că am avut această minunată ocazie – Palermo, pentru noi a fost suficient să-l vizităm o singură dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.