Portugalia

Lisabona un loc incarcat de istorie,străzi lungi, înguste,  experiente culinare de exceptie(pe toate străzile mirosea a sardine la grătar) oameni calzi si amabili,.. Frumos. Mi-a plăcut și poate repetăm.

 

                 

   

O cafenea de care m-am îndrăgostit! Este tipic în Portugalia decorarea pereților cu faianță  și mai ales de culoare alb – albastră, dar și dantelării în metal.

  

   Un alt tip de plantă din familia cactus.

         

În vizită la o podgorie cu o poveste spectaculoasă. Aici ni s-a povestit că această podgorie aparține unui medic francez, care inițial a venit în Portugalia să presteze ca medic, dar aici, a cunoscut o localnică frumoasă și împreună cu ea au început să cumpere terenuri de la localnici și diferite soiuri de viță de vie. Ne-a fost atât de profesional explicat fiecare procedeu de prelucrare a vinurilor, mai ales că au primit diferite premii și medalii pentru tipurile deosebite de vin.  Am degustat trei vinuri, de 10 ani, 20 de ani si 30 de ani. Toate au avut un gust bogat, matasos, racoritor cu note de cirese, zmeur, capsuni, iar cel mai vechi avea aroma de lemn (dupa parerea mea).

Mănăstirea Jeronimos – m-a fermecat de cum am zărit-o.  Construcţia mănăstirii şi a bisericii a fost inaugurată la ordinul regelui Manuel I în ianuarie 1501 și perioadă inițială de construcție planificată a fost de numai 8 ani, cu toate acestea, în realitate, a fost finalizata cu 100 de ani mai târziu!!!  Clădirea se compune dintr-o mănăstire, biserică, bibliotecă, confesionar și multe altele. 

     

 

Catedrala Se, cel mai inalt punct al orasului. Sincer Catedrala in sine nu e atat de interesanta, in schimb privelistea ce se profileaza de aici merita din plin drumul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.