Praga

Pentru numai 4 zile, am călătorit în Praga, capitala Republicii Cehe. Orașul este situat pe râul Vltava, în Boemia Centrală și are aproape 1,67 milioane de locuitori.

 

Praga este un oraș superb și vă sugerez să îl vizitați. Toate clădirile sunt foarte frumos decorate,  multe pub-uri cu diferite sortimente de bere și foarte mulți turiști.Chiar dacă nu vă place berea, trebuie să gustați berea din Praga. Orașul este renumit pentru bere, cele mai populare fiind Pilsner și Budweiser. Într-un clasament  cu cele mai vizitate oraşe europene, Praga se află pe locul șase. Pe mine personal m-a impresionat arhitectura acestui  oraş , iar plimbările de pe străduţele cu pavate cu piatră cubică,  m-au condus uşor, uşor într-o lume plină de poveste, pentru că oraşul parcă se află în altă epocă.

 

 

Multe biserici contruite în stilul gotic, multe muzee cu adevărat fascinante, restaurante care nu prea arată excepţional, dar mâncarea lor tradițională concurează cu cea franceză și este apreciată în lume prin bucătarii lor bine școliți.

M-a impresionat și decența vestimentară a localnicilor. Pe cât de mult m-a impresionat orașul, pe atât de dezamăgită am fost de lipsa de amabilitate a localnicilor, de dezinteresul lor pentru turiști.

Praga are diferite supranume, printre care Praga mater urbium („mama orașelor”), „Orașul celor o sută de clopotnițe” sau „Orașul de aur”[1]. Din 1992, centrul istoric al Pragăi a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial.

„Oraşul celor 100 de turnuri“, „Praga de aur“ aflată pe meandrele râului Vltava, face să bată mai repede inima poeţilor, a pictorilor, a fotografilor. Praga este un centru cultural, administrativ, al cultelor, comerţului şi industriei Republicii Cehe şi, de 10 secole, capitala regatului şi a Republicii, ca şi sediul numeroşilor suverani şi arhiepiscopi.

 

Criza economică din anii 20 nu au oprit dezvoltarea oraşului Praga, dar atunci când Cehoslovacia şi-a pierdut independenţa, în 1938, Germania a ocupat toată ţara şi Hitler a venit în Praga. Au urmat momente de groază în care peste 40.000 de evrei din oraş au fost ucişi, iar bombardamentele din timpul eliberării oraşului de către Armata Roşie au adus mari pagume oraşului. După nazişti, comuniştii au ocupat oraşul, dar recuperarea libertăţii, din 1989, a oferit noi oportunităţi de dezvoltare, iar Praga şi-a recâştigat frumuseţea în scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.