Moscova

 

Numai 2 zile am petrecut în Moscova, dar de la primul popas, am fost extrem de impresionată. În primul rând am fost uimită de curățenie și verdeață, dar și de străzile foarte generoase. Am avut ocazia să văd pe o arteră din centrul orașului o stradă cu 6 benzi doar pe un singur sens, la mijloc spațiu verde și apoi iar 6 benzi în celălalt sens – absolut fantastic.

Moscova, capitala Rusiei, este un oraș cu 9,6 milioane locuitori, aflat pe râul Moscova. Pentru că este cel mai numeros oraș din Rusia, are și foarte multe blocuri cu multe nivele, unele chiar și cu 30.

Kremlinul (kreml = cetate) este un adevărat centru de putere în Rusia, cetate a țarilor ruși, sediul central al Uniunii Sovietice, iar acum reședința președintelui rus. În secolul al XV-lea țarul Ivan al III-lea a invitat mai mulți arhitecti italieni de top pentru a construi un nou complex somptuos. Ei au proiectat, într-o fuziune fascinantă de stiluri – de la cel rus medieval la Renaștere – printre altele, Catedrala Adormirea Maicii Domnului și Palatul Fațetat.

Mai puțin de jumătate din Kremlin este accesibil publicului, printre atracțiile care pot fi vizitate numărându-se Clopotul și Tunul Țarului, turnat în anul 1586 de către Andrei Ciohov, Armuraria, care expune bogăția acumulată de prinții ruși și țari timp de mai multe secole, Palatul Patriarhului și magnificul ansamblu de biserici din Piața Catedralelor.

 

În ce privește arhitectura, totul este uimitor, cred că mai curând opulent. Totul este mare, mult, strălucitor.

192 de stații de metrou, care mai de care mai frumoasă, adevărate palate subterane.

 

 

Moscova, are 9 gări, dintre care, trei se află una lângă alta. Cu trenul de mare viteză, pe nume SAPSAN, am călătorit și noi către Sankt Petersburg.

La intrarea în gară, se efectuează un control serios, asemănător celui din aeroport, apoi la urcarea în tren se prezintă biletul și actul de identitate, și cu toate aceste controale, mai vine și în tren un alt control.

 

„ Cum nici America nu-i raiul, nici Rusia nu-i iadul, opţiunea mea rămâne România!”

 în Inventeme (2 aprilie 2016) 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.