Sankt Petersburg/ Leningrad

 

În Sankt Petersburg/ Leningrad ai ocazia să admiri cele mai somptuoase palate ale Europei, care arată cât de bogată a fost și este Rusia, cele mai mari biserici ortodoxe și cele mai impresionante muzee, pline ochi cu arta și istoria națională.

Un oraș unde soarele se lasă mult așteptat, și unde 150 de zile din an sunt cu precipitații. Timp de 4 zile cât am vizitat, am avut ploaie în fiecare zi, cu foarte mici pauze.

Ermitaj este unul dintre cele mai vechi muzee din lume și se află pe malul Nevei, în Palatul de iarnă. Muzeul are 1.500 de săli, care expun peste 60.000 de piese; antichități și opere de artă, create de cei mai cunoscuți artiști ai lumii. Printre aceștia enumerăm Rembrandt, Rubens, Matisse, Paul Gauguin, Leonardo da Vinci și Pablo Picasso. Muzeul este un adevărat rai al pasionaților de artă.

 

Complexul Peterhof include o serie de palate și grădini cunoscut sub numele de „Versailles-ul Rusesc” și se află pe lista monumentelor UNESCO. A fost construit de Petru cel Mare tocmai pentru a concura cu faimosul muzeu franțuzesc. Acesta include 30 de palate și pavilioane și dorea să arate bogățiile Rusiei. Impresionantul Peterhof se află la 25 km de Sankt Petersburg.

 

Catedrala Sfântul Isaac este cea mai mare clădire religioasă ortodoxă a orașului și a patra clădire de acest fel a lumii, după mărimea cupolei sale. Este dedicată Sfântului Isaac al Dalmației și a fost ridicată de Alexandru I. Clădirea a fost construită în 40 de ani și este un loc fascinant de vizitat.

Palatul lui Ecaterina cu faimoasa cameră de chihlimbar și o sală pentru care s-a folosit 4 kg de aur pentru poleire.

“A călători înseamnă a descoperi că părerile oricui despre alte țări sunt greșite.”
Aldous Huxley

 

 

One thought on “Sankt Petersburg/ Leningrad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.