Picături din suflet – așa se va numi volumul colectiv dedicat îngrijitoarelor

Pentru că sunt încă doamne care vor să participe la acest volum colectiv al îngrijitoarelor, și nu le este foarte clar cum trebuie să scrie, iată că revin cu detalii.

„Cel mai bun moment pentru a te apuca de ceva e tot timpul – acum -.”Graffiti

În primul rând, trebuie să porniți de la ideea că această povestire, o adresați familiei dumneavoastră, prietenilor și mai ales nepoților, care vor putea citi cum ați găsit dumneavoastră soluția să ieșiți din criza financiară, sau nu a familiei. Această carte, în care veți ca și coautor, va sta la loc de cinste în biblioteca familiei și va fi citită din generații în generații ca un exemplu de viață trăită.

Lucrarea individuală, va începe astfel:

  1. Prezentarea autorului respectiv: nume și prenume, localitatea de domiciliu din România, căsătorită sau nu, câți copii și ce vârste au.
  2. Care a fost motivul decisiv de a pleca în străinătate.
  3. Care au fost așteptările și cum a decurs primul impact la locul de muncă din străinătate.
  4. Care a fost reacția familiei, față de decizia de a pleca în străinătate.

5.Povestiți puțin, fără a scrie numele persoanei îngrijite, cum v-ați descurcat la locul de muncă din străinătate și cum ați fost primită și tratată de familia pacientului la care ați lucrat.

  1. Care au fost planurile/scopurile dumneavoastră, când ați decis să plecați în străinătate? Cât timp ați decis să lucrați în acest domeniu?
  2. Ați reușit ce v-ați propus? Ați prelungit perioada de lucru?
  3. Cum s-a schimbat viața dumneavoastră de când lucrați în străinătate?
  4. Vorbiți despre părțile pozitive și părțile negative ale plecării la muncă în străinătate, față de persoana dumneavoastră, a familiei dumneavoastră, a relației cu prietenii.
  5. Când vă veți întoarce în România definitiv? Ce v-ar determina să încheiați cu acest ritm de lucru?
  6. Care ar fi mesajul dumneavoastră, din poziția în care vă aflați, după experiența trăită, pentru românii ce vor să plece în străinătate, pentru familia dumneavoastră sau pentru copiii dumneavoastră, ținând cont că această carte în care se va afla povestea prezentă, va fi peste ani și generații în biblioteca nepoților dumneavoastră.

„Nu voi fi un om obişnuit, pentru că am dreptul să fiu extraordinar.” Peter O’Toole

Cam acestea sunt punctele ce trebuiesc abordate în povestirea individuală, dar ea trebuie să fie redată cursiv, ca o scrisoare și nu ca un răspuns scurt la întrebări.

Persoanele care doresc publicarea lucrărilor lor în această antologie, vor trimite materialele, 3-7 pagini A4 în format word Times New Roman 12 la un rând la adresa: ingrijirebatrani.at@gmail.com

Costurile de editare sunt estimate la 30€ pentru 3 exemplare primite de participant, la care se vor adăuga și taxele poștale prevăzute de acțiunea de distribuire. În consecință, doritorii vor depune odată cu trimiterea materialelor pentru publicare și suma de 30€  în contul AT64 2040 4000 4095 6476 la Sparkasse Bank, pe numele Daniela Gumann, cu specificarea clară: pentru antologie.

Termenul limită de trimitere al materialelor și banilor pentru editare este 01.decembrie. 2017. Lucrarea va fi disponibilă pentru cititori, în prima decadă a lunii martie.

Vă invit cu drag, să participați la prima antologie  dedicată îngrijitoarelor românce de peste granițe.

Coordonator al acestui proiect, Daniela Gumann.

LUCRAȚI CU PROFESIONIȘTI, SUCCESUL NU ESTE O ÎNTÂMPLARE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.