Aceeași calificare și totuși diferiți

 

Observăm diferențe majore de nivel profesional între persoane cu aceeași calificare și același domeniu de activitate, iar cauza principală a eșecului profesional este mediocritatea – faptul că nu te atrage ce faci tu zi de zi. Ceea ce face diferența reală dintre un profesionist adevărat și o persoană cu o simplă calificare este sufletul pus în muncă. Toate hârtiile și calificările pălesc în fața profesionistului implicat total în munca sa. Cel care pune suflet în ceea ce face, se va distanța enorm față de lucrătorul care doar îți face datoria fără să se implice suficient, indiferent față de efecte sau de rezultatele obținute. Este foarte important să-ți placă ceea ce faci, profesia ta, ocupația ta de zi cu zi. Astfel, apare entuziasmul, dorința de a excela, de a fi cel mai bun, tot mai bun pe zi ce trece. Dorința ta, de a te perfecționa mereu și fără întrerupere.

Calitatea începe cu oamenii și se termină cu produsele. Așa mi-am început și eu discursul la lansarea de carte de la Universitatea Danubius: „ Domnilor profesori, eu sunt produsul dumneavoastră și vin astăzi să vă prezint realizările mele….” Realizările mele erau cărțile.

S-au înmulțit plângerile angajatorilor vizând slaba pregătire profesională a angajaților și a necorelării acesteia cu nevoile companiilor, lipsa lor de moralitate și de loialitate, instabilitatea la locul de muncă și faptul că ”nu poți pune bază pe lucrătorul român”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.