La succes nu se ajunge cu liftul!

Nu există un lift care să te urce spre succes. Trebuie să urci scările, treaptă cu treaptă.

Iar îmi amintesc de mama, cum îmi spunea să fiu modestă – „vezi-ți de treaba ta și fă-o atât de bine, încât să te remarce alții”.  Ei bine, astăzi nu pot să mai fiu modestă, pentru că am de ce să mă simt mândră și vreau să spun asta cu voce tare.

Astăzi am fost sunați de o agenție austriacă  de intermediere în domeniul îngrijirii la domiciliu din Viena care ne-a spus că ei colaborează cu 12 doamne care au absolvit cursul de îngrijitoare la firma noastră. Au fost curioși să ne contacteze telefonic, să ne întrebe cum procedăm și chiar să colaborăm în acest sens cu ei, pentru a îndruma doamnele să se adreseze la noi pentru acest curs. Nu această propunere de colaborare mi-a adus starea de fericire ci faptul că noi, firma D&C Gumann, suntem autorizați prin hotărâre judecătorească definitivă de la Tribunalul din Salzburg, că întrunim absolut toate condițiile pentru a conduce și preda aceste cursuri și a elibera certificate de calificare pentru meseria de îngrijire bătrâni la domiciliu. Mai mult, certificatele sunt eliberate în limba germană.

Pregătirea profesională continuă oferită de firma noastră,  s-a orientat mereu pe formarea colaboratoarelor noastre prin instruire sau experienţă practică la locul de muncă, rotirea personalului la locuri de muncă diferite, prin schimburi de experienţă organizate la întâlnirile colective, autoinstruire inclusiv prin mijloace electronice de învăţare.

Nu este necesară experiența. Noi ne ocupăm de pregătirea candidatelor, iar dumnealor vor ști  cum să pună pe primul loc nevoile clientului și să dea dovadă de profesionalism. Noi nu recrutăm doar, ci și consiliem, îndrumăm și însoțim clienții noștri.

Succesul este dincolo de bani. A obține sumă X de bani nu reprezintă succes. Ceea ce rămâne în urma ta și te reprezintă este important. Da, astăzi sunt tare mândră când mă uit în urma mea și știu că am urcat absolut pe fiecare treaptă începând cu prima de jos(la vârsta de 16 ani lucram ca și confecționeră). Îmi place ceea ce fac. Am o viață relativ disciplinată, sunt mereu în mișcare iar ceea ce fac, s-a transformat încet dar sigur în stilul meu de viață. M-au întrebat mulți dacă eu lucrez și în weekend sau de sărbători. De multe ori le răspund că nu, dar asta doar ca să nu-i panichez, însă acum, vă spun cu mâna pe inimă  – când vine vorba de ceea ce vrei să faci, munca nu mai este muncă, ci pasiune.  Dacă ești pasionat de ceea ce faci, nu simți sau nu mai contează oboseala. În acest caz, DA – și weekendurile stau în fața laptop-ului, câteodată și de sărbători, și nu de puține ori transform și noaptea-n zi.  Îmi place ceea ce fac și asta nu mă obosește, ci mă împlinește. Succesul nu vine singur, vine muncind. Reușita nu constă în harul care-l ai la pornire, ci în continuitatea și cantitatea de muncă bestială pe care o investești. Nu întâmplător motto-ul firmei noastre este:

LUCRAȚI CU PROFESIONIȘTI! SUCCESUL NU ESTE O ÎNTÂMPLARE.

 

One thought on “La succes nu se ajunge cu liftul!

  1. Constantin Gumann
    Constantin Gumann Reply

    Mă completez cu tine draga mea Daniela, pentru că tu ai absolvit şi facultăţile corespunzătoare, ceea ce ai evitat din modestie să prezinţi. Succesul vine prin muncă asiduă şi desigur prin pregătirea şcolastică, ex. Diploma de Formator personal îngrijire bătrâni, având la bază Universitatea Danubius Galaţi precum şi Universitatea Bucureşti – Asistenţă Socială. Nu mai vorbesc că jurnalistica ai încheiat-o la Sibiu. O personalitate ca tine nu se naşte ci se formează prin cultura acumulată şi anii de practică; Israel 7 ani, Germania 2 ani, Austria 6 ani. Cărţi scrise de tine au luat premii, acum eşti la a 8-a carte, şi în română şi în germană, se discută traducerea în italiană, bate la uşă ebraica. Cărţile tale se află deja la ICR Paris, ICR New-York, ICR Wien, ICR Tel Aviv, precum şi la alte biblioteci din România. Fericirea este singurul lucru pe care dacă îl împarţi cu altul se dublează…. sunt tare fericit că pot împărţi cu tine viaţa. Constantin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.