Vanillekipferl – rețetă

Așa cum spuneam mai ieri, deși trăim, sărbătorim și simțim românește, din respect pentru țara de adopție, respectiv Austria în cazul meu, adoptăm și respectăm și tradițiile lor.

În luna decembrie, nimic nu e mai tradițional austriac pentru ei ca aceste cornulețe  vanilate.  Eu prefer să mă ocup de aceste prăjiturele imediat cum începe luna decembrie, le așez cu grijă în cutii de plastic, cu șervețele despărțitoare între ele și le țin la congelator până în ziua când le servim.

Rețeta originală arată astfel: 280 grame făină, 200 grame unt la temperatura camerei,100 grame nuci măcinate, 80 grame zahăr praf, un pachețel de zahăr vanilat, zahăr praf și zahăr vanilat pentru pudrat.

Rețeta mea arată astfel:  1kg făină, 400 gr. unt, 200 gr. zahăr, 500 grame nuci măcinate, 4 pachețele de zahăr vanilat, 2 pachețele praf de copt stins cu 200 gr. suc de portocale proaspăt extras, coaja de la 2 portocale și un vârf de cuțit de sare.

Se amestecă toate ingredientele, iar aluatul obținut se învelește în folie și se lasă două ore să se odihnească la rece. Cuptorul se încălzește la 180°C. Din aluat se formează cornulețe de grosimea unui creion, care se coc circa 15 minute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Eu am cumpărat din comerț două tăvi speciale pentru vanillekipferl care mă ajută să le fac pe toate la aceeași formă și mărime. Când sunt gata se dau prin zahăr praf amestecat cu zahăr vanilat.

Vă mărturisesc cu sinceritate, că i-am cucerit pe toți clienții noștri care au primit  vanillekipferl făcute de mine cu rețeta mea. Sunt foarte aromate și gustoase.

Aveți libertatea să alegeți ce rețetă doriți, important este să le savurați sănătoși în companii plăcute.  Mult succes.

Vă doresc sărbători fericite !

Cu aleasă prețuire, Daniela Gumann.

 

 

 

2 thoughts on “Vanillekipferl – rețetă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.