Doamna Mărioara Vișan – doamna care m-a învățat meserie

“Talentul înseamnă să fii capabil să mulţumeşti oamenii.” Josemaria Escriva

În urmă cu 32 ani eram ucenica unei doamne minunate pe nume doamna Mary, de la Cooperativa Miorița Iași. Doamna Mary, este nimeni alta, decât Doamna Mărioara Vișan – poeta sensibilă, al cărei talent, ţinut sub control, se dezlănţuie din când în când frenetic.  Doamna mea dragă, care mă știe din fragedă tinerețe și care mi-a oferit șansa unui loc de muncă, atunci când alții nu credeau în mine pentru că eram prea tânără, respectiv 16 ani, de fapt am împlinit 16 ani la locul de muncă, în secția de croitorie pe care o conducea doamna Mărioara Vișan.

Nu am cum să uit prima zi de muncă și nici chiar întreaga perioadă cât am lucrat ca și confecționer textil. Parcă aud şi acum cuvântul “ este urgent”. Eram la început, a fost foarte greu dar pot să spun că am învățat foarte repede. Nu aveam cursuri de croitorie. Am învățat singură să cos, din nevoie. Am început să scurtez, ajustez, transform haine și am descoperit că o fac bine și, astfel făceam o economie de bani pentru altele. Am cusut și fustițe, rochițe, pantaloni scurți și toate pentru mine.

Nevoia m-a învățat. Îmi amintesc că lucram în două schimburi și că trebuia să mă trezesc la ora 04:00 dimineața ca să ajung la timp pentru tura de dimineață care începea la ora 06:00, iar după terminarea turei de lucru, mergeam direct la cursurile de seral la liceu. Cel mai neplăcut era când lucram în tura de după amiază, când ajungeam acasă la ora 23:00 și de multe ori se oprea curentul în cartier. Nu pot să uit. Nu a fost deloc ușor.

“A-i mulţumi pe toţi este un ţel care nu poate fi atins niciodată.” Proverb arab

Vă mulţumesc doamna Mărioara Vișan pentru că m-ați învăţat meserie şi că mi-ați inspirat spiritul de luptător în viață, mi-ați transmis un mesaj puternic care să mă pună pe ganduri despre ce trebuie să fac în viață, mi-ați dat energia necesară să mă simt motivată si inspirată. Vă mulțumesc.

 “Un om fericit este prea mulţumit de prezent ca să se mai gândească serios la viitor.” Albert Einstein

Cu respect și admirație, de la același copil cuminte de demult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.