Austriecii m-au ales să-i reprezint

Dragi români, astăzi în timp ce la https://www.facebook.com/groups/radioprodiasporaindirect/ și la  https://www.facebook.com/AfaceriCreativeRomania/ se difuza mesajul meu și al soțului meu către români cu ocazia Centenarului Marii Uniri,

în acel timp, eu Daniela Gumann, am fost propusă și aleasă în unanimitate de către colegii austrieci să-i reprezint la Viena până la alegerile organizate din 2021.

Începând de astăzi, 16.03.2018 voi fi funcționar al WKS și voi ocupa postul de Fachgruppenobmann – Stellvertreterin. Mai concret pentru colegii din branșă, voi urca în locul domnului Günther Martin Hartl.

Nu va fi deloc ușor, dar faptul că propunerea a venit din partea colegilor mei austrieci în totalitate și foarte convinși, mă motivează să mă ridic la nivelul așteptat de toți.

Mă întreb, oare ce plan mai are Bunul Dumnezeu cu mine anul acesta care abia a început și în luna ianuarie am primit premiul I la un concurs de poezie, în februarie am fost numită Președintă interimar al Asociației Credință și Demnitate Filiala Austria iar în martie surpriza enormă ca austriecii să aleagă o româncă care să-i reprezinte în persoana mea. Vă spun foarte sincer că a fost total spontan, mai ales că venise cineva deja numit politic, iar colegii au reacționat automat și au schimbat cu mine.

Dragi români, mesajul meu este către toți să fiți uniți. Împreună suntem mai buni. Unirea face puterea. Așa au reușit și strămoșii noștri care au înfăptuit Marea Unire care astăzi o sărbătorim după 100 de ani. Să fim mândri și demni de românii care ne reprezintă. În încheiere se pare că se potrivește motto-ul nostru deja cunoscut:

„Lucrați cu profesioniști! Succesul nu este o întâmplare.”   Cu prețuire și demnitate de la o româncă din Austria – Daniela Gumann.

7 thoughts on “Austriecii m-au ales să-i reprezint

 1. Avatar
  Mariana Veres Reply

  Felicitari si mult succes incontinuare! Faceti cinste neamului nostru ROMANESC! Doamne ajuta!

  • danielagumann
   danielagumann Post authorReply

   Vă mulțumesc frumos, doamnă Vereș. În tot ce fac mă gândesc la faptul că eu sunt un mic reprezentant al românilor și evident al României. Să ne ajute Bunul Dumnezeu ca toți românii, în mod special cei plecați în lumea largă, să țină cont de faptul că prin tot ce fac ei, reprezintă neamul românesc și România. Astfel vom deveni mai buni și mai apreciați de cei din jurul nostru.

 2. Avatar
  Mirela Velcsov Reply

  Draga d-,na Daniela Gumann ma bucur enorm sa aud de succesul dv,care sunt convinsa ca a venit in uema unei munci sustinute cu seriozitate.Va doresc succes si multa sanatate.Iar in privinta urarilor dv de unire a romanilor,periteti-mi sa fiu retinuta..De cand am inceput sa lucrez pe Austria la ingrijit barani am devenit si mai sceptica.Va doresc numai bine si multe realizari.

  • danielagumann
   danielagumann Post authorReply

   Mulțumesc mult, stimată doamnă pentru felicitări și urări. În privința scepticismului dumneavoastră, pot să vă spun și sunt sigură că nu are să vă surprindă, vă înțeleg perfect. În urmă cu 100 de ani când s-a înfăptuit acest minunat eveniment de unire, nu erau atâtea ziare, sau așa multe canale de televiziune, sau atâtea alte surse de răspândire a informației care să fie mereu în competiție de rating și abonați. În competiția aceasta scăpată de sub control, fiecare ”vinde” ce simte că cere publicul. Publicul este dornic de senzațional, de circ, spectacol și cu cât prezinți mai mult așa ceva, ai mai mulți abonați. Uitați ce rating are o emisiune culturală și ce rating are o emisiune în care se dă în spectacol Adi Minune, Florin Salam sau când fac circ moștenitorii lui Ion Dolănescu …., Referitor la românii plecați peste hotare, cât am fost sub regim comunist, ne doream mulți să plecăm în străinătate, unii și nu puțini, și-au pus viața în pericol trecând Dunărea înnot cu copiii în spinare, iar când am avut libertatea să plecăm după 1989, au început toți să scrie pe internet ce amară e străinătatea.
   Așa sunt oamenii, dar noi trebuie să facem ceva bun, să fim un model pentru ei.
   Multă sănătate vă doresc și să auzim și de mai bine.

 3. Avatar
  Farchescu Reply

  Felicitări si succes pe mai departe,un gând bun in fiecare clipa pentru oameni de omenie,speram macar acum poate faceti lumina pentru cei ce pun suflet în această munca,dar nu uitati,pădure fără uscaturi nu există,mai dezbinarea ca nația română nu stiu daca este.Multa sanatate,răbdare și putere de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.