Picături din suflet – volumul 2

Nici nu era lansată cartea PICĂTURI DIN SUFLET că am primit telefoane de la persoane interesate să participe la un proiect asemănător. Evident că aflându-mă la finalul proiectului, cartea era deja la tipărit, așa că nu-mi doream să dezamăgesc pe doamna care tocmai îmi spunea că dorește să participe la această antologie, așa am decis pe loc să încep înscrierile pentru volumul 2.

Așadar, pentru participanții noi, doresc să prezint pașii ce trebuiesc urmăriți în poveștile ce le veți scrie și vă veți înscrie.

În primul rând, trebuie să porniți de la ideea că această povestire, o adresați familiei dumneavoastră, prietenilor și mai ales nepoților, care vor putea citi cum ați găsit dumneavoastră soluția să ieșiți din criza financiară, sau nu a familiei. Această carte, în care veți fi coautor, va sta la loc de cinste în biblioteca familiei și va fi citită din generații în generații ca un exemplu de viață trăită.

Lucrarea individuală, va începe astfel:

  1. Prezentarea autorului respectiv: nume și prenume, localitatea de domiciliu din România, căsătorită sau nu, câți copii și ce vârste au.
  2. Care a fost motivul decisiv de a pleca în străinătate.
  3. Care au fost așteptările și cum a decurs primul impact la locul de muncă din străinătate.
  4. Care a fost reacția familiei, față de decizia de a pleca în străinătate.

5.Povestiți puțin, fără a scrie numele persoanei îngrijite, cum v-ați descurcat la locul de muncă din străinătate și cum ați fost primită și tratată de familia pacientului la care ați lucrat.

  1. Care au fost planurile/scopurile dumneavoastră, când ați decis să plecați în străinătate? Cât timp ați decis să lucrați în acest domeniu?
  2. Ați reușit ce v-ați propus? Ați prelungit perioada de lucru?
  3. Cum s-a schimbat viața dumneavoastră de când lucrați în străinătate?
  4. Vorbiți despre părțile pozitive și părțile negative ale plecării la muncă în străinătate, față de persoana dumneavoastră, a familiei dumneavoastră, a relației cu prietenii.
  5. Când vă veți întoarce în România definitiv? Ce v-ar determina să încheiați cu acest ritm de lucru?
  6. Care ar fi mesajul dumneavoastră, din poziția în care vă aflați, după experiența trăită, pentru românii ce vor să plece în străinătate, pentru familia dumneavoastră sau pentru copiii dumneavoastră, ținând cont că această carte în care se va afla povestea prezentă, va fi peste ani și generații în biblioteca nepoților dumneavoastră.

Cam acestea sunt punctele ce trebuiesc abordate în povestirea individuală, dar ea trebuie să fie redată cursiv, ca o scrisoare și nu ca un răspuns scurt la întrebări.

Persoanele care doresc publicarea lucrărilor lor în această antologie, vor trimite materialele, 3-7 pagini A4 în format word Times New Roman 12 la un rând, scris cu diacritice,  la adresa: ingrijirebatrani.at@gmail.com

Termenul limită de trimitere al materialelor și banilor pentru editare este 01.decembrie. 2018. Lucrarea va fi disponibilă pentru cititori, în prima decadă a lunii martie.

Vă invit cu drag, să participați la doua antologie  dedicată îngrijitoarelor românce și în general tuturor românilor de peste granițe.

Mi-ar face plăcere să putem organiza cu regularitate, la data de 8 martie lansare de carte, respectiv antologie cu PICĂTURI DIN SUFLET.

Coordonator al acestui proiect, Daniela Gumann.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.