Florile cireșului tânăr – poezii

Mulțumesc domnului Sterian Vicol – un scriitor de o mare valoare, care s-a implicat efectiv în publicarea acestui volum de poezie „Florile cireșului tânăr” – trebuie să vă spun că titlul cărții l-a ales domnul Vicol, deoarece, eu inițial l-am denumit „Poezii din miez de noapte” – inspirația și activitatea mea literară este predominant nocturnă.

Cartea „Florile cireșului tânăr”, este un volum de poezie și exprimă trăirile și sentimentele mele. Pentru unii din dumneavoastră care veți citi aceste versuri, se poate întâmpla să rezoneze și cu starea dumneavoastră, pentru alții, se poate să fie o delectare.

Se spune că poezia este sufletul nostru, prin urmare este viaţa noastră.

„Poezia este muzica sufletului şi mai presus de toate, a sufletelor mari şi sensibile.” – spunea Voltaire

Poezia, în zilele noastre este considerată de fapt ca un lux, ca o fantezie, o artă rar înțeleasă. În general, astăzi, cultura, arta, sunt privite ca un lux inutil, iar poetul este perceput ca un capriciu al literaturii. Eu cred că un poet bun, este acela care reușește să facă cititorul să-și amintească cu ușurință versuri, pasaje din poeziile sale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.