Cu părere de rău, dar nu mai „merge și așa” și nu va merge oricum, în îngrijirea bătrânilor din Austria!

 

Proaspăt întoarsă de la Viena, de la o ședință WKO unde am avut onoarea să reprezint întreg landul Salzburg alături de alți 5 colegi ce au reprezentat câte un land din Austria, am discutat punctual criteriile ce vor sta la baza acordării nivelului de calitate atât pentru agențiile de intermediere, cât și pentru îngrijitoare. Ședința a fost lungă, cu discuții pe fiecare subiect. Lista de criterii este destul de lungă și cu detalii. Urmare acestei ședințe, se vor prezenta aceste criterii mai departe către ministerul acreditat și vor deveni lege.

Unul din aspectele care vor afecta pe multe îngrijitoare, este faptul că nu se mai acceptă ca îngrijitoarea să nu aibă minimul de cunoștințe de bază a limbii germane – pentru cunoscători, cel puțin nivelul A1 de comunicare.

Un alt aspect care trebuie să vă atragă atenția, este faptul că nu se mai acceptă îngrijitoare fără calificare. Trebuie să vă spun că aici am avut nepăcuta situație cu care m-am confruntat când s-a spus că se știe public faptul că în România se fac diplome false și din acest motiv le scade credibilitatea acestora.

Îngrijirea persoanelor vârstnice este un loc de muncă de viitor. La ora actuală 50% dintre îngrijitoarele din Austria provin din România, însă alte ţări ne ajung din urmă oferind cunoştinţe bune de limbă germană şi îngrijire. Aşadar calitatea îngrijirii joacă un rol din ce in ce mai mare în obţinerea unui loc de muncă în Austria şi Germania. Datorită controalelor riguroase, prevederilor legale şi concurenţei din ce în ce mai mari, în viitor v-a putea fi intermediată doar ingrijitoarea bine informată, calificată şi interesată de munca ei, care va găsi un loc de muncă plăcut cu beneficii cât mai mari.

Îngrijitoarea de bătrâni la domiciliu,  trebuie să-şi dovedească competenţele în principal la aplicarea normelor de igienă atât pentru persoana asistată cât şi pentru propria persoană, la mobilizarea şi transportul persoanei asistate, la alimentaţie şi administrarea alimentelor şi la supravegherea permanentă a stării de sănătate a persoanei asistate.

Construiţi-vă un viitor mai bun, investind în educaţia dumneavoastră! Astfel, nenumărate oportunităţi se vor deschide în faţa dumneavoastră un job mai bun, avansarea dorită. Pe fondul crizei economice, presiunea pentru angajaţi este tot mai mare. De ce să nu ai un avantaj în faţa colegilor, la actualul loc de muncă, sau în faţa celorlalţi candidaţi, atunci când încerci să obţii un nou loc de muncă?!

Lucrați cu profesioniști! Succesul nu este o întâmplare!

4 thoughts on “Cu părere de rău, dar nu mai „merge și așa” și nu va merge oricum, în îngrijirea bătrânilor din Austria!

 1. Avatar
  PARASCHI MARTA DANIELA Reply

  MULTUMESC PENTRU INCREDERE SI SPRIJIN MA BUCUR CA SE OCUPA UN REPREZENTANT DE OCUPAREA FORTELOR DE MUNCA PT PFLEGER DAR DORESC CA PERSOANELE CAT SI FAMILIÄRE SI AGENTIA SA PLATEASCA SI SA FACA CORECT AC TELE SA NU SE MAI FACA FALSURI SI TOT CE SCRIE IN CONTRACT SASI INDEPLINEASCA MUNCA CER SERIOZITATE SI RESPECT VA MULTUMESC ANTICIPAT

  • danielagumann
   danielagumann Post authorReply

   Stimată doamnă Paraschi Marta, vă mulțumesc pentru mesaj.
   Ce am scris mai sus, doamnei Maghilov Nastafa, este valabil și în cazul prezentat de dumneavoastră.
   Mergeți cu contractul care nu se respectă, direct la WKO, sau trimiteți prin email și prezentați cumva situația. Atât timp cât nu reclamați, nu se va rezolva nimic. Vă doresc mult curaj și încredere.

 2. Avatar
  Maghilov Nastafa Reply

  Da sunt pe deplin de acord cu ceea ce ați punctat. Am însă o întrebare : s a discutat despre atitudinea multora dintre apartinatorii pacienților noștri fata de îngrijitoare. Faptul ca multora nu li se dau bani nici pentru minimum minimum. …Faptul ca familia de multe ori are impresia ca ești angajata pentru toți membrii ei și uneori sunt destui….
  Va as ruga respectuos ca data viitoare sa aduceți și aceste probleme în discuție. O colaborare buna nu poate exista decât atunci când ne respectam reciproc.

  • danielagumann
   danielagumann Post authorReply

   Stimată doamnă Maghilov Nastafa, vă mulțumesc pentru mesaj. În primul rând, prim articolul meu am vrut doar să vă înștiințez despre ce urmează să apară în mod oficial. Este doar o mică parte din proiectul discutat ce urmează a deveni lege. Despre ce semnalați dumneavoastră mai departe, cu părere de rău, pot să vă spun că asemenea situații vor exista mereu atât timp cât nu merge fiecare să reclame direct la WKO. Ce prezentați dvs. nu va fi tolerat de WKO și cu siguranță va interveni să reglementeze situația. Fiecare caz de acest gen trebuie abordat și rezolvat individual. Ordinea corectă de atenționare a acestor abuzuri, aș putea spune, este următoarea: 1) atenționați familia; 2) atenționați agenția cu care colaborați; 3) sunați sau mergeți direct la WKO din landul de care aparțineți. Vă garantez că veți trată cu respect și înțelegere la WKO, ba mai mult vi se cuvine consiliere și avocat gratuit. Vă rog să înțelegeți că nimeni nu vă prezintă interesele mai clar ca dumneavoastră care sunteți în cauza respectivă. Nu apelați la ajutor din partea altor persoane – e greșit. Mergeți direct la organele competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.