Știați că de la 1 ianuarie 2019 Austria va plăti mai puțin pentru copiii dumneavoastră?!

Anul acesta când sărbătorim 100 de ani de la actul istoric al Unirii Basarabiei cu Patria mamă, observ și asist pur și simplu uimită, cât de dezbinați și indiferenți pot fi unii români pentru soarta lor și a generațiilor care vin după ei, ba mai mult îi șicanează și pe cei ce vor să facă ceva bun.

În situația în care s-a anunțat public faptul că Austria intenționează ca de la data de 1 ianuarie 2019 să taie alocațiile copiilor  pentru cetățenii UE care lucrează în această țară, dar și-au lăsat copiii acasă. În această categorie se află și copiii românilor aflați pe teritoriul Austriei. Nu spune nimeni că trebuie să ieșim cu gălăgie în stradă să protestăm, dar s-au anunțat petiții pentru a fi semnate, se fac fel de fel de asemenea inițiative pentru a se încerca să nu se realizeze acest proiect de tăiere a alocațiilor și românii care vor fi afectați nu reacționează.

Comitetul de miniștri ai Austriei și-au propus să ajusteze alocațiile în funcție de nivelul de trai din țările respective, iar asta înseamnă că unui român care lucrează în Austria, i se va da alocație pentru copii egală cu cea din România. Mai concret, Austria va plăti pentru fiecare copil al unui părinte care lucrează aici,  alocația de 18 euro = 84 de lei cât este în România.

Să avem în permanență un singur gând: unirea face puterea. Să fim mereu uniți în gând și fapte pentru România – țărișoara noastră care ne așteaptă să facem ceva pentru ea. Suntem susţinuţi ca naţie de piloni puternici, adânc înrădăcinaţi în istorie şi, totuşi, afişăm o formă de renunţare la conştiinţa de neam, parcă dorind îngenunchierea şi, ulterior, dispariţia… Oare chiar nu vă pasă?!

Tot așa se procedează și când este vorba de vot – din nepăsare, indiferență și neinformare, nu se merge la vot, iar mai târziu, după ce faptul este consumat, critică pe cei ajunși la putere. Luați inițiativă dragi români și semnați petiția împotriva acestui proiect de lege de reducere a alocațiilor copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.