Cartea „ Die Pflegerin” în esenţa ei, am scris-o de la un capăt la altul având ca scop iniţial dovedirea că pentru a trăi o viață plină, pe toate planurile ai nevoie de maturizare mentală, emoțională, socială și spirituală. Fără o abordare echilibrată a acestor aspecte existențiale nu te poți dezvolta. De aceea este necesar să faci din tine cel mai bun prieten. Cititorule, cartea aceasta nu-ți oferă soluții, în schimb îți oferă exemple. Dincolo de filosofie de viață, convingeri sau experiențe, această carte are la bază viața unor oameni care au trecut, trec și vor trece prin aceleași situații ca și tine.Tema principală a cărţii „ Die Pflegerin” este nevoia de evadare din lumea aceasta şi găsirea unui tunel, de evadare de aici, spre altceva – din România spre altundeva, şi care este justificată într-un fel de motorul acesta al suferinţei umane. Oamenii pe care îi avem în jur ne formează şi ne definesc. Eu scriu aşa tocmai pentru că eu trăiesc în această carte. Deci, orice aruncare de monedă în sus, care cade pe stemă sau pe ban, de fapt, împarte lumea în două lumi posibile, în două lumi în care fiecare este virtuala celeilalte – mă refer la cei care pleacă din România și la cei care rămân acasă.

 

Cartea aceasta, ca de altfel şi celelate pe care le-am scris până acum, mi-am propus să fie ca o carte plăcută de citit, uşor de memorat şi pe înţelesul tuturor. Să fie o carte uşor de purtat în poşetă, astfel încât ori de câte ori aveţi puţin timp liber, să mai puteţi învăţa ceva din ea. Indiferent de vârstă sau ocupaţie, această carte îşi va dovedi rapid utilitatea. Studiaţi germana după o metodă special creată pentru a obţine rezultate imediate! Limba germană rămâne în continuare una dintre cele mai căutate limbi pe piaţa forţei de muncă. Pe fondul crizei economice, presiunea pentru angajaţi este tot mai mare. Este foarte important ca o îngrijitoare să comunice şi să socializeze cu bătrînul pe care-l îngrijeşte, pentru că aceste momente de socializare îi aduc bucurie, iar bucuria lui se reflectă şi asupra dumneavoastră cât vă aflaţi la locul de muncă. Din aceste motive, şi multe altele, vă recomand cu deplină seriozitate să învăţaţi bine limba germană. Mereu mi-am dorit ca persoanele care lucrează în această meserie de îngrijitor la domiciliu, să nu vadă ca pe o povară munca lor şi nici informaţiile sau responsabilităţile ce le impun această activitate. Eu merg pe principiul, să nu forțez cu gramatica, pentru că dacă stai să te gândești la conjugări şi declinări în timpul vorbirii va ieși un dezastru sau nu vei termina fraza prea curând. La urma urmei, dacă ne uităm la copiii mici, în primii cinci ani de viaţă, învaţă limba maternă fără lecţii de gramatică, ci doar pur şi simplu din auzite, de la adulţii din jurul lui, abia la vârsta de 8 sau 9 ani, încep şi lecţiile de gramatică la şcoală, după ce deja stăpâneşte  baza de conversaţie în limba maternă, învăţată din auzite. În această carte sunt 49 de dialoguri specifice meseriei de îngrijitoare la domiciliu, diferite conversaţii şi noţiuni de bază, dar fără gramatică. Cu această carte, puteţi ajunge în maxim 3 luni la un nivel de limbă germană de A2.

Firma D&C Gumann oferă formare continuă pentru îngrijitoare/îngrijitori la domiciliu care lucrează în Austria prin programul de îngrijire de 24 de ore la domiciliu, în limba dumneavoastră maternă, la locul de muncă, în funcţie de timpul liber al dumneavoastră. Acest suport de curs, va putea fi comandat prin email-ul:  ingrijirebatrani.at@gmail.com  iar noi vă vom trimite un formular de înscriere la curs.

 

Această carte Îngrijirea la domiciliu în Austria – Drepturi şi obligaţii este adresată persoanelor din România care doresc să lucreze şi să trăiască permanent sau temporar în Austria şi Germania. Pieţele muncii în Europa au fost liberalizate şi globalizate. Pe lângă noi oportunităţi şi perspective acest lucru a adus cu sine din păcate şi abuzuri şi exploatare a forţei de muncă a lucrătorilor mobili. Datorită controalelor riguroase, prevederilor legale şi concurenţei din ce în ce mai mari, în viitor v-a putea fi intermediată doar îngrijitoarea bine informată, calificată şi interesată de munca ei, care va găsi un loc de muncă plăcut cu beneficii cât mai mari. Îmbucurător este faptul că tot mai mulţi tineri îşi îndreaptă privirea către această meserie cu adevărat de prezent şi viitor. Datorită acestui trend, firma de intermediere D&C Gumann, a reacţionat prompt şi a organizat conceperea acestei cărţi unde vom aborda teme precum comportamentul îngrijitoarei faţă de persoanele pe care le îngrijesc, hrană, igiena în conformitate cu vârsta, deprinderea tehnicilor de mobilizare precum şi folosirea ajutoarelor de mobilizare, dar mai ales, drepturi şi obligaţii ale îngrijitoarelor angajate/intermediate în Austria.

 

Conflictul arabo – israelian constitue obiectul a nenumarate scrieri, iar mass-media îi consacră zilnic spaţii largi în buletinele de ştiri, înscriindu-l  printre evenimentele de interes mondial. De la începutul acestui demers deloc lipsit de capcane, mi-am propus să înaintez în analiza acestor fenomene şi procese cu multă luciditate, fără patimi, prejudecăţi, sau reactii emoţionale, doar sub rigorile unei activităţi de cercetare obiectivă şi imparţială în vederea unei cunoaşteri epistemologice.